Visit HelsingørSmilingDanmark

Byvandringer i det gamle Helsingør

Helsingør byvandring og Helsingør Bymuseum arrangerer hver onsdag i juni, juli og august byvandringer og byture med eller uden turistguide i det historiske Helsingør.

Helsingør byvandring fortæller en enestående historie med eller uden turistguider. Her væltede guldet ind og byen var i århundreder Nordens rigeste. Tusinder af søfolk fra hele verden besøgte dagligt værtshusene og sloges i stræderne og på skibsbroerne. Købmænd og håndværkere kom fra alle verdenshjørner For at tjene gode penge her.

Ingen andre steder ser man en lignede samling af historiske bygninger, og hele Nordeuropas historie bliver levende når din turistguide fortæller. Her har de største personligheder færdedes og Helsingør var international fra sin fødsel For 800 år siden. Det og meget mere fortæller den gamle vægter om på vandring gennem byen.

Hver onsdag i juni, juli og august fra kl. 17.00 – ca. 18.00 Mødested: Helsingør Bymuseum, Sct. Annagade 36, 3000 Helsingør
Pris 90 kr. pr. deltager. Børn under 18 år i følge med en voksen er gratis.
Billetter købes online her eller i Bymuseets butik.
Yderligere information Museumsformidler Anette Kjærholm, akj03@helsingor.dk, tlf. +452531 1906

Helsingør Walk - Elsinore City Walk

Elsinore Historical City Walk

Elsinore Walk beskriver historien om Sundtoldens by,  som inspirerede William Shakespeare til at skrive sit mest berømte skue spil, Hamlet.

Elsinore Walk – følger sporet gennem Helsingørs 800 års historie. Nu kan I med jere I-phone tage turen igennem byen, der er verdenskendt For Kronborg og Shakespeares skuespil Hamlet og få et glimt af en tid, hvor Øresundstolden var grundlag For byens velstand i mere End 400 år. Den gratis byvandring Elsinore Walk, giver jer muligheden For en enestående fodrejse, der vil tage jer gennem Helsingørs udvikling fra et lille leje, over storhedstiden med Øresundstolden til industrialiseringen og frem til den moderne kulturby i verdensklasse, som Helsingør er anerkendt som i dag. Med ruten etableres bykernen som en attraktion i sig selv på linje med Kronborg, Kulturværftet og M/S Museet ForSøfart. Den gamle bymidte har så meget at byde på, hvis man åbner øjne og ører og ved, hvor man skal gå hen. For ruten tager jer rundt i de små brostensbelagte gyder og 'hemmelige’ steder, man hidtil kun har kunnet finde, hvis man kender byen rigtigt, rigtigt godt.

Tag din I - Phone under armen og gå Elsinore Walk.

Fire dage i krudtrøgens tegn: André Andersen solo

Elsinore Historical City Walk

Helsingør, set med en fortællers øjne

En byvandring igennem Helsingørs gader, hvor du nærmest kan lugte krudtrøgen når André Andersen fortæller anekdoter fra Helsingør der kan være svære at tro på! André er fortæller, ikke historiker, og det bliver det ihvertfald ikke kedeligt af! Muligvis er sandhedsbarometeret udfordret, men underholdende bliver det - en vandring For både voksne og skolebørn!.

André Andersen, en sprællevende fortæller med store armbevægelser!
Hvis du fløjter ombord, så udfordrer du vinden og pas på albatrossen, det kan være din gamle skipper, der hverken er blevet lukket ind i himmel eller helvede! Tag med tilbage i tiden til en tid hvor Helsingør var berygtet på de syv have! Hør fortællinger om overtro, heltemodige redninger og den ironiske skæbne, der har sin egen agenda. Ship ohøj og masser af rom! Kan kombineres med 'Krudt, kugler og koen på første'

Varighed: 40 minutter
Sted: Skibsklarerergaarden, Strandgade 91, 3000 Helsingør
Voksne: 50 kr Børn (8+): Gratis
Billetter og info: www.helsingor-teater.dk

Kontakt André Andersen: Tlf 40309594

Eller mail: solo@andreandersen.dk

Homepage: Helsingør Byvandring

Byturer Byvandring History Tours

Elsinore Historical City Walk

Christian Holm Donatzky – History Tours, Cand. mag i historie og samfundsfag. Har siden 2003 drevet virksomheden History Tours – historiske byvandringer og events.

Idéen er at bruge byvandringer til en levende formidling af historie. Helsingør´s historie fortæller om hele samfundets udvikling. Her finder man alle samfundslag, og her har den nationale udvikling sat sit præg under sundtoldens 400 årige historie.

Historiske vandringer i Helsingør. Hver tur tager udgangspunkt i en bestemt periode. På vandringerne bliver deltagerne ført ind i byens liv og udvikling i perioden, om byens udseende og byens folk. Man får et indblik i de forskellige kvarterers og bygningers rolle i Danmarkshistorien.

Mødested i Helsingør: Havnepladsen ved Sveasøjlen.
Turene varer ca. 1½ time. På de faste ture er bestilling ikke nødvendig.

Man kan bestille gruppeture, foredrag og events - f.eks. skattejagter - For bl.a. firmaer, skoler og selskaber hele året rundt. Mere information om mulige ture nedenfor og på www.historytours.dk.
Har du spørgsmål til historiskebyture.dk kan du altid skrive til os på janssen.cph@gmail.com. Vi hører også meget gerne om forslag til nye byture og lignende.


IN HELSINGOR IT’S POSSIBLE TO GO ON AN ADVENTURE AND TO GET NEW EXPERIENCES

Læs meget mere om guidede ture i Helsingør by

Get on a´ Segway City tour

Segway

1,5 times tur med personlig instruktion og egen guide. Denne tur er fyldt med skønne oplevelser. Du vil se Helsingør by på en helt ny måde og høre små fortællinger om byen og dens historie. Vi skal blandt andet se Domkirken, Karmeliterklosteret, byens ældste bindingsværkshus, huset hvor H.C. Andersen gik i skole og meget andet.

Segway turen starter ved Helsingørs Kulturværft. Her vil du få tildelt din egen Segway og hjelm. Derefter vil vores guide instruere dig i sikker brug af Segway’en før vi kører ud i byen.

Turen slutter på Kulturværftet hvor vi startede.
Mødetid 15 minutter før start.

Segs Segway Tours – Helsingoer

Havne safari

Helsingør havn

Stig på en marsvin-safari og oplev Danmarks lille hval.

Det er muligt at sejle fra Nordhavnen i Øresund Akvariets gummibåd til området ved Hornbæk. Undervejs vil guide fra Øresundsakvariet fortæller om den fascinerende lille hval, sæler og smukke tun. hvilket er blevet ret almindeligt i Øresund.

Sæl & Tun safari

Bestil en privat RIB bådsafaritur
Du kan altid booke vores RIB-både (inkl. besætning) til en privat tur med marsvin, tun eller fugle.

Inviter venner, familie eller kollegaer til en tur til at se marsvin om bord på en RIB-båd, og tag nordpå til marsvinets levesteder for en unik oplevelse. Undervejs spejder vi efter marsvin, mens rangers fra Øresundsakvariet fortæller alt om den fascinerende lille hval, der er blevet ret almindelig i Øresund (Øresund).

Vi kan også tilbyde andre ture, såsom at se livet i havet gennem en vandkikkert. Så hvis du har specielle ønsker eller ideer, så kontakt os venligst.

DESIGN AND ARCHITECTURE

Hornbæk
BJARKE INGELS ER PRISVINDENDE MED DANSK SØFARTSMUSEUM & DET MEST ANNERKENDTE MUSEUM I EUROPA MUSEET FOR MODERNE KUNST, LOUISIANA..

Louisiana Museum of Modern Art

Louisiana er et internationalt museum med en fantastisk samling af moderne kunst af mange af verdens største kunstnere. Museet er permanent og samlingen omfatter mere end 300 værker og er en af de største i Skandinavien.

Louisiana